Tisztségviselők

Elnökség:

Gombolai Gréta - elnök

Csordás Piroska - elnökhelyettes

Csatlós Gábor - titkár

Felügyelő Bizottság: 

Nacsa István - FB elnök

Hádinger Timea - FB tag

Pásztor Zoltán - FB tag 


Elnökség

Gombolai Gréta vagyok, 2023. októbere óta a Kőbányai Bringás Egyesület új elnöke. Számomra a megtiszteltetés, hogy elnökként köszönthetek minden érdeklődőt. Az egyesület elnöke vagyok, de hogy valójában ki is vagyok én? Most megpróbálok erre is választ adni!

Gombolai Gréta, elnök
Gombolai Gréta, elnök

Remélem, ha soraimat olvassák majd, akkor bepillantást nyernek a valódi életembe, és nem csak a pozíciómat látják majd. Hivatalos végzettségem szerint Gyógypedagógus-Tanulásban akadályozottak szakirányon, Kommunikációs Fejlesztő szakember és matematikai magántanár vagyok. Jelenleg 4. tanévem óta a 17. kerületben egy gyógypedagógiai intézményben dolgozom, de természetesen Kőbányai lakos vagyok én is. Őszintén mondhatom, hogy a kerékpározás fiatal korom óta az életem része. Bicikliversenyző apuka mellett, ez nem is lehetne másképp. Balassagyarmaton nőttem fel, az érettségi után kerültem Budapestre, így a biciklizés lehetősége sajnos elveszett az életembe. Pár évig sajnos nem volt lehetőségem bringázni, nem is mertem itt Pesten kerékpárral közlekedni. Nagyon sokat köszönhetek az egyesületnek, hisz 2019-ben, amikor még csak aktív és lelkes kőbányai csapatról beszélhettünk eseményt hirdettek, amin én is részt vettem. Ott és akkor, azonnal tudtam megérkeztem, jó helyen vagyok. Velük megtanulhatok Budapesten közlekedni, megismerhetek számos látnivalót a környéken, hosszabb és rövidebb túrákon fejlődhetek. 2019 őszén felkértek alapító tagnak és a folyamat csak úgy beindult. Újabb és újabb embereket ismertem meg, bontogattam szárnyaimat túravezetéssel, kb. 2 évvel ezelőtt az előző elnökség munkássága alatt felkérést kaptam, hogy közelebbről is megismerhessem a háttérmunkák megszervezésének fontosságát. Aktívan becsatlakoztam a hivatalos szervezési feladatokba, majd ezt követően javaslatot kaptam, hogy az elnöki pozíciót én vegyem át. Mint ahogyan azt az elején is említettem, igazán megtisztelő, de egyben nagyon nehéz feladat is. Igyekszem helytállni a tőlem telhető legmaximálisabban. Az előző elnökség magasra tette a mércét, az egyesületünket az egekbe repítette, így természetesen az én fő célkitűzésem is az, hogy mindig van feljebb és feljebb. Döntögessünk falakat, szárnyaljunk közösen tovább az elkövetkezendő 4 évben is! 😊
Köszönöm szépen! <3


Csordás Piroska, elnökhelyettes
Csordás Piroska, elnökhelyettes


Már gyerekkorom óta szeretek bringázni és úgy 5 éve szinte mindenhova azzal járok legyen akár eső, hó, szél, napsütés. 2018-ban találkoztam a Kőbányai Bringás csapattal, egy ideig "csak" résztvevője voltam a rendezvényeknek. Egyszer aztán Tamás segítőket keresett a Bringás reggelihez. Nem értem rá végig ott lenni, de az a 2 óra amit ott töltöttem felejthetetlen volt. A 2018-as Mikulás tekerés aztán olyan jól sikerült, annyira tetszett amit csináltak, hogy arra késztetett még több programjukon segíthessek. Azon a programon látszott, hogy egy nagyon klassz baráti társaság akiknél nem számít mit csinálsz, honnan jössz, a lényeg, hogy szeretsz bringázni vagy csak szeretsz segíteni és részese lenni valami klassz dolognak. Így amikor csak hívtak én mentem. Végül kiderült, hogy a csapat egyesületté alakul és számítanak rám, így örömmel mondtam igent a feladatra. Alföldi gyerekként a nagyobb dombok még kihívások, de pont az benne a szép, hogy ezzel a csapattal minden sikerülhet! 


Túravezetőink:


MAGYAR ZSÓKA
MAGYAR ZSÓKA


Túráimat szeretem úgy szervezni, hogy ne csak kizárólag a kerékpározásról szóljon, hanem ha van lehetőség, akkor kiegészítő programot is tartalmazzon. Minden évben körbetekerem a Balatont, a Velencei- és a Tisza-tavat, és folyamatosan keresem a bringával bejárható új helyeket. Imádom a kerékpárral teljesíthető kreatív játékokat, programokat. A rövidebb, családbarát túrákat kedvelem, a hosszabb és "szintben gazdag" útvonalakat meghagyom túravezető társaimnak. :). ...és imádok Kőbányai Bringás lenni :)BENEDEK ZOLTÁN
BENEDEK ZOLTÁN

Budapesten, azon belül Kispesten élek már egy jóideje. Egy nagy állami cégnél dolgozok informatikai területen. Szeretem a mozgást, de csak amíg jól esik. Szóval nem vagyok élsportoló és ahogy érzem már nem is leszek. A Kőbányai Bringásokkal 2019-ben a szezonnyitón találkoztam. Már akkor elhatároztam, hogy ehhez a csapathoz szeretnék tartozni. Nem is haboztam sokáig a következő eseményen már segítőként vettem részt, amit nagyon élveztem. 2020-ban nagyot gondolt a baráti csoport és egyesületté nőtte ki magát. Azóta is egyesületként üzemel. Sok túrát és helyismereti eseményt szerveznek. Mivel én is az alapítók között lettem tagja az egyesületnek, így már aktívabban részt vettem az események szervezésében és lebonyolításában. Nevemhez fűződik az első Szentendrei skanzen túra és már lakhelyemen is vezettem szomszédolás túrát nagy sikerrel.  A 2021-es Tekerj Kőbánya mozgalom sikeres teljesítőjeként díjazott lettem. Nem állítom, hogy nekem nincs még mit tanulnom, de biztos vagyok benne, hogy itt újabb ismereteket tudok majd elsajátítani.


PÁSZTOR ZOLTÁN
PÁSZTOR ZOLTÁN

Régi bringás vagyok, már gyermekkoromban is sokat túráztunk szüleimmel, főleg a szomszéd településre, ahol apukám testvére lakott, de voltak egyéb célpontok is. Tinédzser koromban már egyedül és a barátokkal közösen bringáztam nagyon sokat a falu határában, mindig nagyon szerettem felfedezni új és új utakat, csapásokat. Jelenlegi bringámat 2013-ban vettem, azzal a nem titkolt céllal, hogy a munkába is amikor csak tehetem bringával menjek, és szép túrákon vehessek részt. Kezdetben mindig csak hivatalosan megszervezett túrákon tekertem, majd egyre inkább az ott megismert barátok hívtak olyan utakra, amiket ők találtak ki, és vezettek le. Első igazi túra amit már magam szerveztem és vezettem, 2019-ben volt, a Balaton-felvidéken, egy 3 napos tekerés. A pandémia ideje alatt is több túrát szerveztem/vezettem a baráti körömben, többek között a Dunakanyarba, a Csepel-szigetre, Ócsára, stb. Szintén 2019-ben ismerkedtem meg a Kőbányai Bringásokkal, akikkel első közös túránk Pünkösdkor volt, a Fertő tó körül. 2022-től kezdve már egyesületi tag vagyok, elvégeztem az Egyesület Túravezető képzését, így készen állok immár az Kőbányai Bringás Egyesület színeiben is a túravezetésre. Elsősorban a síkvidéket kedvelem, de a kisebb domboktól sem riadok vissza, azonban a Kékes megmászása nem az én világom.


KOLOPI ANIKÓ
KOLOPI ANIKÓ

Gyerekkorom óta szeretek kerékpározni, a felnőtt életemben sajnos volt egy hatalmas szünet. Aztán a munkába járás nehézségei miatt Budapesten belevágtam a bringával a munkába, ami miatt viszonylag nagy tapasztalatot szereztem a városi közlekedésben. A Kőbányai Bringással egy éjszakai túrán találkoztam, életem egyik meghatározó élménye volt: a minden komfortérzetemből kilépve, késő éjjel/hajnalban hazaérkezve tudtam, itt a helyem. Túravezetőként két dolog fontos számomra: egyrészt a kerékpározás, másrészt a kultúra. Hatalmas büszkeség és öröm tölt el, hogy a Kőbányai Bringás támogatta és megszervezte a Kolodkó miniszobor túrámat 2020-ban. A jövőbeni túráim során a kerékpározás mellett elsődleges célom a helyismeret, a túra során elérhető és bemutatható élmény, legyen az miniszobor, vagy magasság, múzeum vagy egyéb látnivaló. Kedvenc tájegységeim: Dunakanyar, Balaton, Tisza-tó, Alföld. 


HÁDINGER TIMEA
HÁDINGER TIMEA

Hádinger Tímea vagyok az MTSZ-nél végzett bronzjelvényes gyalogos és kerékpáros túravezető. Szabadidőmet kerékpáros és gyalogos túrákkal töltöm, legyen az egy, vagy több napos, vándorolva, csillagtúrázva. A természet adta csodák mellett az épített szépségeket, látnivalókat sem hagyom ki utazásaim, túráim során. Túráimon a klasszikus irányzatot képviselem és térképemmel valamint túramozgalmi füzetemmel járom az országot. Számos mozgalmat teljesítettem már, jelenleg a Pest megyei piros mozgalmat teljesítem a Pajtásaimmal. Kőbányai Bringásokkal egy túrapajti invitálásának köszönhetően ismerkedtem meg és egyből "bedobtak a mélyvízbe" Jelenleg túravezetés mellett az egyesület tanfolyamán gyakorlati oktató vagyok.


Kőbányai Bringás Egyesület / 1108 Budapest, Szőlővirág u. 8. 7/28. / Asz: 19236249-1-42 / OTP Bank 11713012-21460540
kobanyaibringas@gmail.com 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el