Tisztségviselők

Elnökség:

Balla Tamás - elnök

Magyar Erzsébet - elnökhelyettes

Csordás Piroska - titkár

Felügyelő Bizottság: 

Csatlós Gábor - FB elnök

Tolnai-Rácz Olga - FB tag

Dudás Gábor - FB tag 


Elnökség

Balla Tamás, elnök
Balla Tamás, elnök

A kerékpár iránti kötődés már serdülő koromban kialakult olyannyira, hogy az első terep bringámat a 80-as évek végén megépítettem, de ennek ellenére a kerékpár számomra első sorban közlekedési eszköz. A kerékpáros és természetbarát közösségekben 15 - 20 éve vállalok aktív szerepet, mint túravezető/szervező, túravezető oktató. A Kőbányai Bringás Egyesület megalapításával régi vágyam teljesedett be, hiszen mindig is zavart, hogy pont a lakhelyemen nincs kerékpáros közösség. Az egyesület vezetőjeként kevés saját túrát írok ki, hogy mások túráira el tudjak menni, részt tudjak venni az egyesület programjain, illetve a háttér feledatokkal tudjam támogatni a túravezetőinket. Ha sikerül egy - két saját túrát meghirdetnem az klasszikus kivitelű vagy éppen a másik végletet súrolja és nem hétköznapira sikeredik.


Magyar Zsóka vagyok, 47 éves honvédelmi alkalmazott, egy 20 éves fiú édesanyja. 27 éve költöztem Kőbányára és azóta töretlenül imádom a kerületet.
Első kétkerekű kerékpáromat - választék híján egy férfivázasat - 10 évesen kaptam, és bár még aznap sikeresen össze is törtem egy esést követően, sorsom megpecsételődött. A kerékpározás az életem része lett, a munkába járás mellett túrázni és kirándulni is többnyire azzal járok.  2018-ban találkoztam a Kőbányai Bringás mozgalommal és azonnal beszippantott, mert rögtön éreztem, hogy MEGÉRKEZTEM, hazaértem:) 

Magyar Zsóka, elnökhelyettes
Magyar Zsóka, elnökhelyettes

Csordás Piroska, titkár
Csordás Piroska, titkár

Már gyerekkorom óta szeretek bringázni és úgy 5 éve szinte mindenhova azzal járok legyen akár eső, hó, szél, napsütés. 2018-ban találkoztam a Kőbányai Bringás csapattal, egy ideig "csak" résztvevője voltam a rendezvényeknek. Egyszer aztán Tamás segítőket keresett a Bringás reggelihez. Nem értem rá végig ott lenni, de az a 2 óra amit ott töltöttem felejthetetlen volt. A 2018-as Mikulás tekerés aztán olyan jól sikerült, annyira tetszett amit csináltak, hogy arra késztetett még több programjukon segíthessek. Azon a programon látszott, hogy egy nagyon klassz baráti társaság akiknél nem számít mit csinálsz, honnan jössz, a lényeg, hogy szeretsz bringázni vagy csak szeretsz segíteni és részese lenni valami klassz dolognak. Így amikor csak hívtak én mentem. Végül kiderült, hogy a csapat egyesületté alakul és számítanak rám, így örömmel mondtam igent a feladatra. Alföldi gyerekként a nagyobb dombok még kihívások, de pont az benne a szép, hogy ezzel a csapattal minden sikerülhet! 


Túravezetőink:

BALLA TAMÁS
BALLA TAMÁS

Az egyesület vezetőjeként kevés saját túrát írok ki, hogy részt tudjak venni túravezető társaim és az egyesület túráin. Ha sikerül egy - két saját túrát meghirdetnem az klasszikus kivitelű vagy éppen a másik végletet súrolja és nem hétköznapira sikeredik. Ezért ha magamnak, vagy álmodozó társaimnak írok ki túrát, abban biztos, hogy van valami érdekes, meglepő: színt, távolság, netán bozótos - dzsindzsás kevésbé jár úttalan út. Kerékpár és gyalog túráim mellett velem tarthattok via ferráta kalandozásaimon, de találkozhattok velem sziklafalakon lógva is. Mindez ne riasszon el senkit a túráimtól, mert mindig a résztvevők felkészültségéhez szabom a tempót. Szeretem, ha mindenki megelégedve megy haza a túra után.
"Minden évben menj el legalább egy olyan helyre, ahol korábban még soha nem jártál" (Dalai láma)


MAGYAR ZSÓKA
MAGYAR ZSÓKA

Túráimat szeretem úgy szervezni, hogy ne csak kizárólag a kerékpározásról szóljon, hanem ha van lehetőség, akkor kiegészítő programot is tartalmazzon. Minden évben körbetekerem a Balatont, a Velencei- és a Tisza-tavat, és folyamatosan keresem a bringával bejárható új helyeket. Imádom a kerékpárral teljesíthető kreatív játékokat, programokat. A rövidebb, családbarát túrákat kedvelem, a hosszabb és "szintben gazdag" útvonalakat meghagyom túravezető társaimnak. :). ...és imádok Kőbányai Bringás lenni :)


HARNÓCZI CSABA
HARNÓCZI CSABA

Harnóczi Csaba vagyok, 43 éves be- és letelepedett kőbányai...voltam...Habár 2021 Szeptember óta feleségemmel, és kisfiunkkal, Somával Hajdúszoboszlón élek, szívemben mindig is Kőbányai bringás maradok! Bár a mindennap bringázókhoz képest koca-bicajosnak tartom magam, szeretem a határaim feszegetni: hat UB-, és majdnem két Tour de Balaton kör van mögöttem. Szeretek Kőbányai bringás lenni, társaimmal túrákat szervezni-, és vezetni Nektek! Szeretem a tematikus (pl. Budapest hídjai -éjjeli túra), vagy akár a jelmezes túrákat (pl. Halloween tekerés), melyek közül több szervezésében is részt vehettem. Szeretem, ha egy túra valamiben különleges.


BENEDEK ZOLTÁN
BENEDEK ZOLTÁN

Budapesten, azon belül Kispesten élek már egy jóideje. Egy nagy állami cégnél dolgozok informatikai területen. Szeretem a mozgást, de csak amíg jól esik. Szóval nem vagyok élsportoló és ahogy érzem már nem is leszek. A Kőbányai Bringásokkal 2019-ben a szezonnyitón találkoztam. Már akkor elhatároztam, hogy ehhez a csapathoz szeretnék tartozni. Nem is haboztam sokáig a következő eseményen már segítőként vettem részt, amit nagyon élveztem. 2020-ban nagyot gondolt a baráti csoport és egyesületté nőtte ki magát. Azóta is egyesületként üzemel. Sok túrát és helyismereti eseményt szerveznek. Mivel én is az alapítók között lettem tagja az egyesületnek, így már aktívabban részt vettem az események szervezésében és lebonyolításában. Nevemhez fűződik az első Szentendrei skanzen túra és már lakhelyemen is vezettem szomszédolás túrát nagy sikerrel.  A 2021-es Tekerj Kőbánya mozgalom sikeres teljesítőjeként díjazott lettem. Nem állítom, hogy nekem nincs még mit tanulnom, de biztos vagyok benne, hogy itt újabb ismereteket tudok majd elsajátítani.


PÁSZTOR ZOLTÁN
PÁSZTOR ZOLTÁN

Régi bringás vagyok, már gyermekkoromban is sokat túráztunk szüleimmel, főleg a szomszéd településre, ahol apukám testvére lakott, de voltak egyéb célpontok is. Tinédzser koromban már egyedül és a barátokkal közösen bringáztam nagyon sokat a falu határában, mindig nagyon szerettem felfedezni új és új utakat, csapásokat. Jelenlegi bringámat 2013-ban vettem, azzal a nem titkolt céllal, hogy a munkába is amikor csak tehetem bringával menjek, és szép túrákon vehessek részt. Kezdetben mindig csak hivatalosan megszervezett túrákon tekertem, majd egyre inkább az ott megismert barátok hívtak olyan utakra, amiket ők találtak ki, és vezettek le. Első igazi túra amit már magam szerveztem és vezettem, 2019-ben volt, a Balaton-felvidéken, egy 3 napos tekerés. A pandémia ideje alatt is több túrát szerveztem/vezettem a baráti körömben, többek között a Dunakanyarba, a Csepel-szigetre, Ócsára, stb. Szintén 2019-ben ismerkedtem meg a Kőbányai Bringásokkal, akikkel első közös túránk Pünkösdkor volt, a Fertő tó körül. 2022-től kezdve már egyesületi tag vagyok, elvégeztem az Egyesület Túravezető képzését, így készen állok immár az Kőbányai Bringás Egyesület színeiben is a túravezetésre. Elsősorban a síkvidéket kedvelem, de a kisebb domboktól sem riadok vissza, azonban a Kékes megmászása nem az én világom.


KOLOPI ANIKÓ
KOLOPI ANIKÓ

Gyerekkorom óta szeretek kerékpározni, a felnőtt életemben sajnos volt egy hatalmas szünet. Aztán a munkába járás nehézségei miatt Budapesten belevágtam a bringával a munkába, ami miatt viszonylag nagy tapasztalatot szereztem a városi közlekedésben. A Kőbányai Bringással egy éjszakai túrán találkoztam, életem egyik meghatározó élménye volt: a minden komfortérzetemből kilépve, késő éjjel/hajnalban hazaérkezve tudtam, itt a helyem. Túravezetőként két dolog fontos számomra: egyrészt a kerékpározás, másrészt a kultúra. Hatalmas büszkeség és öröm tölt el, hogy a Kőbányai Bringás támogatta és megszervezte a Kolodkó miniszobor túrámat 2020-ban. A jövőbeni túráim során a kerékpározás mellett elsődleges célom a helyismeret, a túra során elérhető és bemutatható élmény, legyen az miniszobor, vagy magasság, múzeum vagy egyéb látnivaló. Kedvenc tájegységeim: Dunakanyar, Balaton, Tisza-tó, Alföld. 


NACSA ISTVÁN
NACSA ISTVÁN

Főállásban a kormánykereket tekerem, mint hivatásos buszvezető. Ülő munkámnak is köszönhető, hogy a közlekedési eszközöm többségében a kerékpár. Kerékpár iránti vonzalmam már gyermekkoromben kialakult amihez később a természetjárás is csatlakozott. Hajszolt életvitelemnek köszönhetően jobban érzem magam a természetben mint a városban. Ott nyerem vissza önmagamat. Túráimon ebből is szeretnék ízelítőt adni mindenkinek.


HÁDINGER TIMEA
HÁDINGER TIMEA

Hádinger Tímea vagyok az MTSZ-nél végzett bronzjelvényes gyalogos és kerékpáros túravezető. Szabadidőmet kerékpáros és gyalogos túrákkal töltöm, legyen az egy, vagy több napos, vándorolva, csillagtúrázva. A természet adta csodák mellett az épített szépségeket, látnivalókat sem hagyom ki utazásaim, túráim során. Túráimon a klasszikus irányzatot képviselem és térképemmel valamint túramozgalmi füzetemmel járom az országot. Számos mozgalmat teljesítettem már, jelenleg a Pest megyei piros mozgalmat teljesítem a Pajtásaimmal. Kőbányai Bringásokkal egy túrapajti invitálásának köszönhetően ismerkedtem meg és egyből "bedobtak a mélyvízbe" Jelenleg túravezetés mellett az egyesület tanfolyamán gyakorlati oktató vagyok.


Kőbányai Bringás Egyesület / 1108 Budapest, Szőlővirág u. 8. 7/28. / Asz: 19236249-1-42 / OTP Bank 11713012-21460540
kobanyaibringas@gmail.com 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el